- ÉPÜLETSZIGETELÉS
- ÉPÜLETFELÚJÍTÁS
Tel: 06-20-214-4030

Utólagos falszigetelési rendszer

Az általunk alkalmazott épületszigetelési technológia, új és régi épületek esetén, előre és utólag készülő vízszintes és függőleges szigetelések esetén, a talajnedvességtől a víz- nyomásig mindenféle igénybevételnek megfelel.

Utólagos épületszigetelés és falazat felújítás

Az épületkárosodások legnagyobb részét a víz és víz által oldott sók okozzák. Az átnedvesedett falak veszélyeztetik az épületek állagát, és a benne lévők egészségét. Nem elhanyagolható azonban a magas energiaveszteség sem a károsodott épületrészeken keresztül. Utólagos falszigeteléseknél a földdel érintkező falaknál külső vagy belső oldali bevonat- szigetelést illetve a falazat vegyi szigetelését (injektálását) alkalmazzuk.

 • Falazatinjektálások:

  • Kapilláris felszívódás elleni vízszintes zárások
   Az injektáló anyaggal alacsony nyomással (max 10 bar) itatjuk át a falazat kapillárisait, úgy hogy a fal teljes keresztmetszetében egy átmenő folytonos impregnált vízzáró réteg keletkezzen
  • Tömbinjektálás
   A földdel érintkező falazatok teljes keresztmetszetében és felületében történő injektálás.
  • Fátyolinjektálás (háttérinjektálás)
   Amikor az érintett falak utólagos falszigetelése során a külső bontás nem lehetséges akkor alkalmazzuk ezt az eljárást. Az injektáló gélt belülről a készített furatokon pumpáljuk át a falakon, így létrehozva egy külső oldali vízzáró szigetelést.
   Ez az eljárás padlólemezeknél is alkalmazható.
  • Vízbetörések repedések injektálása
   Problémás falazatok, betonfalak gyors reakcióidejű gyantával, géllel történő magasnyomású injektálása, a vízbetörés megszüntetése és az azt okozó üregek zárásához.
 • Külső oldali bevonat-szigetelés
  Meglévő károsodott bitumenes szigetelések felújítása, új szigetelő réteg kialakítása műanyaggal dúsított szigetelő habarcsalapozással, és bitumenes vastagbevonat alkalmazásával.
  A felhordandó anyagmennyiség a nedvesség jellegének függvénye.
 • Belső oldali bevonat-szigetelés
  Utólagos belső oldali szigeteléseket akkor alkalmazunk, ha a külső oldali szigetelés a ráépítmények miatt nem lehetséges vagy irreálisan magas költséggel jár. Ezen szigetelési bevonatok megfelelő előkészítéssel és alapozással kivitelezett cementbázisú szigetelések.
  Padlólemezeknél alkalmazható műanyaggal módosított bitumenes vastagbevonat is.
 • Falszárítás
  Utólagos falszigetelést követően, a falazatoknál biztosítani kell a már benne lévő nedvesség eltávozásának lehetőségét, kiszáradását. Mivel a szigetelés során az új szigetelő rétegekkel, csak a víz utánpótlását akadályozzuk meg. Ennek érdekében a károsodott vakolatokat magas légpórustartalmú szárító vakolatokra kell cserélni.